Selamat Datang ke Dini's World....family and choices

Monday

Blog baru..barley peanut candy


 Terima kasih kepada yang sudi singgah sini...dan ada yang bertanya..




MASIH ADA JUAL BARLEY PEANUT CANDY? 
Ada..saya masih aktif menjual barley peanut candy secara runcit dan borong sepanjang tahun dengan harga yang murah.....masih sama seperti tahun lepas. 

Penghantaran dibuat ke seluruh negara.

Semua maklumat dikemaskini di blog baru saya.
Sudilah ke BLOG BARU SAYA..

Friday

Harga Peanut Candy..masih kekal



Salam semua.. baru tadi saya menerima panggilan daripada seseorang yang bertanyakan harga BARLEY PEANUT CANDY. "Harga masih sama atau dah naik?" Maklumlah sekarang ni musim kenaikan harga..sebenarnya harga BARLEY PEANUT CANDY di Dinis World tidak pernah dinaikkan.Pendek kata kekal dengan harga lama.

Update harga:
Kurang 10 kg : RM 23/kg
10 kg ke atas : RM 200 @ RM20/KG


Berminat dengan produk home made lain...klik sini

Sunday

UPDATE SENARAI COSTUMER BARLEY PEANUT CANDY




- Ina @ Penang                 : 16 kg      
- Samihah @ Perak           : 35kg 
- Rozana @ Seremban      : 4 kg 
- Farhana @ Jitra, Kedah  : 4kg   (13/8/10)..sampai pada 16/8
                                                           sbb cuti weekend
- As @ Shah Alam            : 4 kg   (13/8/10)..hantar sendiri
- Man Waja  @ Klang       : 6 kg
- Ain @ Klang                  : 4 kg
- Mr.Az @ Penang            : 20 kg   (19/8/10)..dah sampai on 20.8.10
- Kam @Shah Alam          : 10 kg  (21/8/10)..hantar sendiri
- Kak Eby @ Puchong         : 30 kg  (21/8/10).. hantar half way
- Kak Faridah @Gombak    : 23 kg  (21/8/10)..hantar half way kat Shah Alam
- Samihah                         : 16 kg (23/8/10)..order kali ke-4 dah..
- Brother Bo @ Shah Alam : 10 kg (24/8/10)...ambil sendiri kat Klang
- Ummi Bashah @ Penang  : 20 kg (26/8/10)...kurier
- Ina @ Putrajaya              : 4 kg  (27/8/10) ..kurier
- Zulkifli @ Johor              : 21 kg (27/8/10)...kurier
- En.Razlan @ Cheras        : 6kg    (28/6/10)...ambil sendiri
- Ain @ Klang                    : 4 kg + 8 gift pack ..hantar sendiri
- Hasliza @ KL                  : 12 kg
- Kak Pah @ Kelantan        : 10 kg
- Zura @ USJ                     : 4 kg
- Samihah @ Perak            : 10 kg
- Nur Aziera @ Putrajaya  :  4 kg
- Farah @ Subang              : 5 kg
- Norizah @ Shah Alam      : 6 kg
- Kawan-kawan kat sekolah: 10 kg
- Lin @ HTAR                      : 7kg
- Lili @ Bkt Jalil                  : 8 kg
- Kak Rosidah@ Kuantan     : 4 kg
- Nusrah @ Shah Alam         : 10 kg
- Norzalela @ JB                 :   6 kg
-Zai @ KL                            :  4 kg
-Intan @ Tapah                   : 6 kg
-Nusrah @ Shah Alam          : 6 kg
-Samihah @ Taiping            : 6 kg
-Kamarina@ Shah Alam       : 10 kg
-Intan's sister @ PJ              : 6kg
- K. Rosidah @ Kuantan       : 4 kg
-Intan @ Tapah                    :12 kg
- Ina @ Penang                    : 7 kg
- Samihah @ Taiping           : 10kg
-K.Airen   @ KL                   :  4 kg
-Aily @ Shah Alam               : 20 kg
-Anie Norafni @ KL             : 8 kg
-Norhakimah @ KL              : 8 kg
-Norzalela @ JB                  : 4 kg
-Aizatie @ PJ                      : 12 kg
-Mazni @ Klang                   : 40 kg
- Hanaffi @ Kuantan            : 10 kg
- Ani Norafni @ KL              : 12 kg
- Mrs......... @ JB               : 2 kg
-Mazni @ Klang                   : 20 kg
-K.Airen @ KL                     : 12 kg
- Norhakima @ KL               : 2 kg
-Mr.Chan @KL                     : 10kg
-Hanafi @ Kuantan              : 20kg
- Norhakima @ KL               : 2 kg
-Nusrah @ Shah Alam           : 5 kg
-Ustazah Saidah @ Klang      : 6 kg
- Mr.Chan @ KL                    : 60kg
-Ida @ Shah Alam                 : 6 kg
-Hanie @ Putrajaya              : 12 kg

Thanks kepada yang sudi order kat sini....




Friday

Barley Peanut Candy di mana sahaja



 Selepas hantar order barley peanut candy kepada K.Airen ( 4kg) dan  Ally (20kg).. saya dan keluarga bercuti..tetapi pada 25.11.2010.. saya terima sms from Ina Putrajaya..regular costumer ni..
 
"Salam kak, saya nak order  peanut 8 kilo leh tak? Kalau boleh wat packaging sekilo sekilo..saya buat pembayaran  esok pagi...nanti kasi total jumlah..thanks"

Saya berada di kampung (Taiping) semasa sms ini diterima...macam mana ye? Ada stok ke ?

JAWAPANNYA: Walau di mana saya berada..
                                           BARLEY PEANUT CANDY    tetap akan sampai kepada anda...
                                kerana prinsip bisnes saya... 
                  SAYA TIDAK AKAN MENGHAMPAKAN PELANGGAN.

So, saya uruskan penghantaran untuk Ina..
thanks ye Ina....order lagi tau..

Monday

Apa komen yang dah cuba?



Seperti yang dijanjikan.. costumer yang order dari blog ini saya akan berikan tester 2 perasa baru Barley Peanut Candy iaitu Coffee Peanut Candy dan Sesame Peanut Candy.

Apa komen mereka???
...........coffee lebih sedap daripada original...
........... rasa yang coffee unik...
............original lagi sedap..
............sesame agak pahit...
..........dan macam-macam lagi kerana
                                                ... setiap orang mempunyai selera dan pilihan yang mungkin berbeza..tetapi yang penting saya sudah memberi mereka pilihan.

Kepada yang nak cuba..order kat sini ye.. kerana di sini..anda diberi  pilihan.

Sunday

BARLEY PEANUT CANDY..PERASA BARU

Selain Barley Peanut Candy Original flavour...Barley Peanut Candy kini mempunyai 2 perasa baru:

1. Coffee Peanut Candy
2. Sesame Peanut Candy

Rasa kedua-duanya agak unik..tapi masih tak lari dari rasa peanutnya..tapi gambarnya belum sempat nak load lagi. Sesiapa yang order di sini saya akan beri tester.

HARGA sama aje:

1Kg : RM 28.00
4 Kg : RM 24/kg
10 kg : RM 23/kg
30 kg : RM22.50/kg
50 kg : RM 22/kg
100 kg : RM21

*Harga boleh consider lagi berdasarkan kuantiti

Penghantaran : Percuma bagi Klang, Shah Alam atau half way  bagi tempat-tempat lain berdasarkan kuantiti dan masa

Perkhidmatan kurier :
1-5 kg : RM 10
Tambahan setiap kg : RM 1.50.


Tempahan daripada costumer saya ..

1.Nusrah @ Shah Alam : 10 kg (26/9/2010)
2. Zalina @ Johor Bharu  : 6 kg
3.Zai @ KL                     : 4 kg
4.Nusrah @ Shah Alam   : 6 kg 
5.Zalina @ JB                  : 6kg
6. Intan @ Tapah             : 6kg
7. Ina @ Rawang             : 6 kg
8.Aily @ Shah Alam         : 20 kg
9. Samihah @ Taiping      : 6 kg
10. Kamarina@ Shah Alam : 10 kg
11. Intan's sister @ PJ : 6kg
14. Intan @ Tapah   :  12 kg
15. Ina @ Penang    : 7 kg
16. Samihah @ Taiping : 10kg
17. K.Airen   @ KL     :  4 kg




Tuesday

Tempahan BARLEY PEANUT CANDY diteruskan..

Apa khabar semua? Setelah 2 minggu bercuti dan masih lagi dalam mood raya...saya ingin memaklumkan bahawa tempahan BARLEY PEANUT CANDY dibuka semula. Stok sebelum raya dah habis semuanya tapi saya sempat juga uruskan penghantaran ke Kuantan untuk Kak Rosidah..walaupun tak sempat buat juadah raya tapi untuk open house masih ok..kalau sedap order lagi ye.. 

Raya dah habis..untuk apa lagi barley peanut candy??


Inilah Barley Peanut Candy..

- untuk yang nak buat open house raya..sempat lagi.
- untuk bakal raja sehari... boleh jadikan cenderahati tetamu..untuk gubahan hantaran pun boleh. 
- untuk yang nak buat family day atau jamuan tahunan- jadikan door gift atau masuk dalam hamper.
-lain-lain tu...birthday dll

Tempahan daripada costumer saya lepas raya..

1.Nusrah @ Shah Alam : 10 kg (26/9/2010)
2. Zalina @ Johor Bharu  : 6 kg
3.Zai @ KL                     : 4 kg
4.Nusrah @ Shah Alam   : 6 kg 
5.Zalina @ JB                  : 6kg
6. Intan @ Tapah             : 6kg
7. Ina @ Rawang             : 6 kg
8.Aily @ Shah Alam         : 86 kg
9.Samihah @ Taiping        : 6kg




Thursday

Berakhirnya Ramadhan...


Salam Aidilfitri buat pelanggan dan pengunjung blog.
Maaf zahir dan batin jika terdapat kekurangan semasa kita berurusan.
Terima kasih atas sokongan semua.
Semoga blog ini terus menjadi   pilihan anda..

Wednesday

KUIH RAYA..beli atau buat sendiri???

EKSPLORASI KUIH RAYA SAYA...rumit tapi seronok...


                                                         Tart Gulung saya...

Apabila menjelang raya..selain baju raya..juadah raya mesti berada dalam fikiran..kenapa ye..?? sebabnya kita akan menerima tetamu.So, kuih raya juga penting untuk berada di atas meja walaupun daripada pemerhatian saya..kuih raya hanya dijamah oleh kanak-kanak. Orang dewasa lebih memilih hidangan lain..ketupat,rendang, lontong, mi kari , laksa dan sebagainya.

KENAPA saya tidak membeli kuih raya tahun ini..???

Ada banyak sebab...mahal, kurang sedap dll tapi yang penting saya teringin nak sediakan kuih raya sendiri..biar pun tak banyak jenis tapi saya rasa gembira  kerana anak-anak boleh makan dengan puas dan yang penting mereka akan dapat pengalaman nembuat kuih raya.

KUIH APA YANG SAYA BUAT??? Adalah beberapa jenis termasuk tart gulung  yang kat atas, London Almond dan Cornflakes Crunchy (Lupa nak snap gambar)

YANG BESTNYA.... saya cuba buat coklat.. bestnya tak terkata..memang dah lama teringin nak buat..


Home made chocolate saya..bentuk rose..dalam ada hazel nut..
yang pasti..kegemaran anak-anak .
                             
DinisMum :
Lepas ni boleh try ambil tempahan..murah pun cukuplah..
.................yang penting saya seronok membuatnya.

BARLEY PEANUT CANDY PUN JADI JUADAH RAYA??


BARLEY PEANUT CANDY...pilihan juadah raya ...best pice kat sini..

Kebanyakan costumer saya yang beli nak buat BARLEY PEANUT CANDY sebagai satu daripada juadah raya dan untuk diberi kepada sanak saudara.Hari ni pun..8/9/10 ..lagi 2 hari nak raya saya menerima tempahan daripada  pengunjung blog..Kak Rosidah dari Kuantan..dan call daripada Wan Hamidah dari Labuan yang berminat dengan BARLEY PEANUT CANDY.

  Saya juga akan menghidangkannya dan sudah menyediakan beberapa BARLEY PEANUT CANDY GIFT  PACK untuk dijadikan buah tangan semasa berkunjung ke rumah saudara-mara.
Mudah dan menarik...

Kepada yang tak sempat order.... jualan BARLEY PEANUT CANDY tetap diteruskan selepas raya ni..Selagi ada permintaan..bisnes ini diteruskan..thanks pada yang dah beli bukan itu saja.. saya dapat menambah kenalan melalui bisnes ini.

JOM BALIK KAMPUNG...seronoknya..



CUTI SEKOLAH DAH TIBA...tahun ni cuti sekolah berkembar dengan cuti hari raya..rasionalnya mungkin untuk mengelakkan kesesakan jalan raya seperti tahun-tahun sebelum ini. Lagi satu baiknya...bagi yang bekerja mereka mempunyai masa yang lebih banyak untuk membuat persiapan raya.

KAMI PUN SAMA... saya dan keluarga dah balik kampung pada 5 Sept... perjalanan sangat lancar..mungkin belum ramai yang balik kampung...berehat panjang sebelum raya. Cadangnya tahun ni bolehlah shopping baju raya anak-anak kat shopping kompleks BM or Taiping je..tak perlu ganggu time weekend sebelum cuti ...maklumlah kalau nak bawa semua serentak..boleh pengsan dibuatnya.

BISNES BARLEY PEANUT CANDY SAYA...


Saya sudah uruskan semua penghantaran dan pastikan semua yang order dah terima barang..tapi saya juga ada membawa beberapa kg BARLEY PEANUT CANDY balik kampung ....kalau-kalau ada yang masih nak order...kerana penghantaran tetap boleh dibuat walau di mana saya berada.



Friday

BARLEY PEANUT CANDY "GIFT PACK RAYA ..and any event.."




Permintaan yang tinggi terhadap BARLEY PEANUT CANDY membuatkan saya mempunyai idea baru untuk menyediakan GIFT PACK especially untuk raya ni.

PERNAH TAK ANDA MENGALAMI keadaan begini???

Semasa ingin menziarahi sanak saudara...
"APA NAK BAWA YE?? "
"KENA SINGGAH KEDAI DULU NI..NAK BELI APA-APA BUAH TANGAN"
"KEDAI BANYAK TUTUP WAKTU RAYA NI..NAK BELI KAT MANA YE?"
"SEGANLAH NAK SINGGAH..TAK DE BUAH TANGAN"

Semasa tetamu datang..
"TAK ADA APA NAK BAGI PADA TETAMU YANG DATANG "

Saya pun mengalami dilema yang sama..tambahan pula
..kuih raya tak banyak.. ketupat,rendang,dodol agak terhad dan mungkin leceh..bawa buah-buahan macam tak kena je....

KENAPA  BARLEY PEANUT CANDY GIFT PACK?

1. Memudahkan anda untuk memberi sesuatu kepada rakan-rakan, adik-beradik, saudara-mara mahu pun staf office anda.
2. Barley Peanut Candy mungkin sesuatu yang baru tetapi sangat eksklusif berbanding kuih raya yang mungkin sudah biasa.
3. Anda boleh standby gift pack dalam kereta...bebas singgah di rumah saudara-mara tanpa perlu memikirkan buah tangan yang perlu dibawa..

MUDAHKAN ??..lagi pun  cantik dan eksklusif

2 PILIHAN GIFT PACK UNTUK ANDA..

                                                              GIFT PEK SILVER.

                                                       HARGA : RM 5.50
                                         - Kotak empat segi tepat transprent
                                           saiz 7.5 cm x 7.5 cm, tinggi 5.5 cm
                                         - Ada 10 pcs BARLEY PEANUT CANDY
                                         - Sekuntum bunga kecil yang comel

                                                           
                                                    GIFT PACK GOLD


  HARGA : RM 7.00
- Bekas bujur transprent
diameter 40.5 cm
- Ada 15 pcs BARLEY PEANUT CANDY
- Sekuntum bunga kecil yang comel

P/S... Tempahlah untuk kelainan buah tangan anda.....kelainan pasti diingati..


JUALAN BARLEY PEANUT CANDY LOOSE PACK MASIH DITERUSKAN..pelbagai harga
RM24..RM23..RM22...RM21 PER KG...Scroll down to my oldest post..

 

Thursday

Ramadhan dan cabaran bisnes saya...




Sekadar perkongsian dengan anda..
Baru-baru ini saya dihentam oleh hamba  Allah yang tidak dikenali..beliau seolah-olah memarahi saya kerana dikatakan menguasai pasaran BARLEY PEANUT CANDY..marahnya mungkin kerana saya menawarkan harga yang murah. Terkejut juga pada mulanya tetapi saya kembali berfikir... Kecil atau besar bisnes kita..pasti ada yang dengki. Lantas saya kuatkan hati...CABARAN RAMADHAN..tetapi saya berpuas hati kerana matlamat saya tercapai, selari dengan prinsip bisnes saya..BIAR UNTUNG SEDIKIT TETAPI RAMAI YANG BOLEH MENIKMATI daripada UNTUNG BANYAK TETAPI ORANG BERKIRA-KIRA UNTUK BERURUSAN DENGAN KITA. Bukan kekayaan menjadi matlamat saya kerana saya menjalankan bisnes kerana minat.Lagi satu..kita perlukan usaha dan doa dalam apa-apa jua urusan termasuk rezeki. Dengan itu .. saya menganggap hamba Allah itu mungkin tersilap atau tidak pernah terfikir perkara yang saya fikirkan...saya sudah maafkannya sebelum diminta.

AZ-ZAIN MENJADI PILIHAN

Bisnes kedua... saya juga ada mengedarkan produk Az-Zain (keluaran Dr.Zainol) yang mana produk utamanya AYAM ORGANIK.

Saya dan keluarga sudah lama menggunakan produk ini kerana 2 sebab... ayam bebas kimia dan hormon tumbesaran (penyebab pelbagai penyakit)serta jaminan halal toyyibah dari mula ternak dan dipasarkan. Produk lain daging burger tanpa MSG dan dibuat daripada daging penuh tanpa lemak.  
                 Saya mendapat sokongan yang baik daripada kawan-kawan yang mementingkan kesihatan dan produk halal tetapi bagi yang masih ragu-ragu untuk membelanjakan mungkin sedikit lebihan rm..saya doakan mereka diberi kesedaran.Jangan dibuat perbandingan  dengan produk lain antara kerana keduanya TIADA PERSAMAAN TETAPI PERBEZAAN YANG KETARA dan  bagi saya Az-Zain tiada tandingan.

So, untuk pengunjung blog yang tinggal di Klang especially Taman Seri Andalas atau yang berdekatan, bolehlah menghubungi saya 012-6746694/012-2622234 untuk mendapatkan produk ini. Saya juga menawarkan penghantaran percuma tetapi area Andalas sahaja (berdasarkan kesesuaian masa).

Sempena Ramadhan ini..marilah kita menggunakan produk yang halal toyyibah kerana makanan membentuk kesihatan dan jiwa.

P/s Perjuangan Fardhu Kifayah saya dengan niat untuk memudahkan anda mendapatkan produk ini kerana jika anda tahu perbezaan antara Az-Zain dan produk luar...anda akan mencarinya biar beribu batu...

AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN


Antara sedar...Ramadhan kembali lagi..setahun lagi usia  kita berganjak..semuanya begitu..baik kanak-kanak atau dewasa. Alhamdulillah Allah izinkan kami sekeluarga bertemu lagi dengan Ramadhan kali ini. Rutin kami seperti biasa..siangnya sibuk dengan tugas masing-masing..malam ke surau atau masjid untuk Solat Terawih..ada kelapangan kami ke Masjid Negeri Shah Alam. Sesekali bertukar tempat berbuka dan solat bagi meningkatkan lagi semangat mengharungi Ramadhan. Alhamdulillah ... anak-anak tak banyak karenahnya...
Kedua-dua yang dah besar (Zarif dan Dina)berpuasa dan setiap malam menunaikan terawih..tiada rungutan setakat ini...mereka sentiasa diingatkan bahawa setiap amalan baik akan menerima ganjaran 1000 pahala..jadi, masing-masing jarang menolak jika disuruh membuat kebaikan..Si kecil berdua tu pula (Arfan dan Dini)...nak ikut juga ke surau/masjid..pendedahan awal kepada mereka. Semoga Ramadhan menjadi platform meningkatkan keimanan kita..

Alhamdulillah juga Ramadhan ini membuka peluang bisnes kecil-kecilan yang tidak pernah dirancang sebelum ini.
RM 23/KG..BOLEH DIRUNDING LAGI..
Bisnes pertama....Seperti post terdahulu, BARLEY peanut candy  mendapat permintaan yang baik bukan sahaja daripada kawan-kawan tetapi kenalan dari alam siber.Ada yang call untuk bertanya, survey harga dan ada juga yang submit order melalui sms sahaja. Saya layan semuanya dalam masa yang singkat. Kepada yang masih nak runding harga..boleh hubungi semula. Tq atas kepercayaan yang diberi. Semua order telah diterima dan yang masih "in order" saya akan buat penghantaran pada hari yang dijanjikan..Kepada yang nak order..minta buat confirmation dua hari sebelum untuk memastikan stok ada yang semua barang yang dihantar ialah new stok...jadi kualitinya terjamin.




Monday

BARLEY PEANUT CANDY....with best price..

MAKAN-MAKAN ATAU BISNES.....
                           LATEST UDATE ON 20.8.2010
                     (Ramadhan Promotion)

                                                   INDIVIDUAL PACK
                            Inilah isi dalamnya...coated with barley...melting in your mouth

Assalamualaikum semua.... BARLEY PEANUT CANDY...LATEST RAMADHAN PROMOTION...SERENDAH RM 21/KG... Bagi yang dah pernah rasa... rasanya memang tidak dapat dilupakan.. baik kanak-kanak atau dewasa. Bagi yang belum pernah kenal... bolehlah cuba...dan yang berminat boleh juga ambil peluang ini untuk buat bisnes kecil-kecilan terutama dekat nak raya ni. Bukan musim  ni aje...peanut candy ni juga sesuai dijadikan gift pack untuk majlis hari lahir, perkahwinan, door gift dan lain-lain. Boleh packing mengikut kesesuaian anda.
                         1 KG ADA LEBIH KURANG 90 -100 BIJI.


2 Pakej Harga untuk anda...(NEW STOCK 2 TIMES A WEEK)

Harga belian runcit            : 1 kg RM 28.00
Harga pengedar (borong): - 1 kg RM 24.00 (Mininum order 4 kg )
                                          - 1 kg RM 23 aje( 10  kg ke atas)
                                          - 1 kg RM 22.50 (30 kg ke atas)
                                          - 1 kg RM 22     ( 50 kg ke atas)
                                          - 1 kg RM 21     (100 kg ke atas)

KEPADA YANG NAK AMBIL SENDIRI... HARGA BOLEH RUNDING LAGI BERDASARKAN KUANTITI.....call/sms ye...

P/s Untuk yang nak beli banyak tapi tak nak bisnes..just nak bagi saudara -mara....anda juga akan dapat harga pengedar. Pendek kata... nak dapat harga murah...orderlah 4kg ke atas.

PENGHANTARAN:
1.Penghantaran percuma area Klang dan Shah Alam.
2.Lain-lain kawasan Lembah Klang lain....call dulu untuk rundingan. Biasanya ..tunggu kat mana-mana area Shah Alam ...USJ atau kat mana2 yang boleh consider..

3.Yang jauh-jauh... servis kurier yang paling murah:
- 1 KG  hingga 5 KG   : RM 9.00
- Tambahan setiap KG : RM 1.50

4-SPECIAL KURIER TO KL- RM 8 sahaja (1-10kg)..tambahan RM0.80 utk setiap kg.
Rasanya inilah kos penghantaran yang paling MURAH tetapi CEPAT .

PERKHIDMATAN LAIN:
1.Saya akan beri idea dan runding cara untuk pasarkan produk dan perkongsian pengalaman pengedar-pengedar lain.
2. Bagi yang membeli 10kg... kalau sudi ...saya akan paparkan nama dan no.tel anda dalam blog ini sebagai pengedar untuk membantu sale anda.

SIAPA YANG DAH BELI....



- Ina @ Penang          : 6 kg + 10 kg      
- Samihah @ Perak     : 5kg+10kg+ 20kg 
- Rozana @ Seremban      : 4 kg 
- Farhana @ Jitra, Kedah  : 4kg   (13/8/10)..sampai pada 16/8
                                                           sbb cuti weekend
- As @ Shah Alam            : 4 kg   (13/8/10)..hantar sendiri
- Man Waja  @ Klang       : 6 kg
- Ain @ Klang                  : 4 kg
- Mr.Az @ Penang            : 20 kg   (19/8/10)..dah sampai on 20.8.10
- Kam @Shah Alam          : 10 kg  (21/8/10)..hantar sendiri
- Kak Eby @ Puchong       : 30 kg  (21/8/10).. hantar half way
- Kak Faridah @Gombak    : 23 kg  (21/8/10)..hantar half way kat Shah Alam
- Samihah                       : 16 kg (23/8/10)..order kali ke-4 dah..
- Brother Bo @ Shah Alam : 10 kg (24/8/10)...ambil sendiri kat Klang
- Ummi Bashah @ Penang : 20 kg (26/8/10)...kurier
- Ina @ Putrajaya             : 4 kg  (27/8/10) ..kurier
- Zulkifli @ Johor              : 21 kg (27/8/10)...kurier
- En.Razlan @ Cheras       : 6kg    (28/6/10)...ambil sendiri
- Ain @ Klang                  : 4 kg + 8 gift pack ..hantar sendiri
- Hasliza @ KL                 : 12 kg
- Kak Pah @ Kelantan       : 10 kg
- Zura @ USJ                   : 4 kg
- Samihah @ Perak           : 10 kg
- Nur Aziera @ Putrajaya   :  4 kg
- Farah @ Subang             : 5 kg
- Norizah @ Shah Alam      : 6 kg
- Kawan-kawan kat sekolah: 10 kg
- Lin @ HTAR                    : 7kg
- Lili @ Bkt Jalil                : 8 kg
- Kak Rosidah@ Kuantan    : 4 kg








TQ....sebab sudi order kat sini. Kalau bisnes ok.. orderlah lagi.. kalau nak tanya pasal marketing pun boleh..

Siapa selepas ini? Hubungi saya...Dinis Mum.. 012-6746694

                                                 PEK 1/2 KG...ANGGARAN 40-45 BIJII
Saya pek untuk kawan-kawan yang nak rasa....RM5.00

TUPPERWARE...MERDEKA SALES

Assalamualaikum semua...khususnya kepada peminat-peminat  setia TUPPERWARE.

MERDEKA SALES..2 HINGGA 21 OGOS 2010




SAYA CUBA DISPLAY SPECIAL OFFER DAN INFO UNTUK PRODUK TERTENTU..klik pada menu TUPPERWARE pada bahagian atas blog ini.
Untuk promosi kali ini juga... saya tawarkan DISKAUN MERDEKA 10%...dan kos penghantaran RM9.00 sahaja (1-5 kg..tambahan setiap KG RM1.50)

Call saya jika berminat...Dinis Mum 012-6746694

Tuesday

HOME MADE POPIAH MINI

27 Julai 2010.... OLEH-OLEH HARI RAYA...


Idea untuk membuat popiah mini ini tercetus apabila popiah yang ada di pasaran tidak menepati citarasa saya. Antaranya.... inti bercampur kelapa, digoreng terlalu garing hingga intinya terasa pahit dan kulit yang terlampau nipis dan berminyak. Oleh itu, saya cuba-cuba membuatnya sendiri ..menggunakan 100% serunding ikan .Walaupun rumit sebab saiznya kecil tetapi apabila saya menikmati hasil tangan sendiri... saya terfikir untuk menjual secara kecil-kecilan kepada kawan-kawan. Tambahan pula tak lama lagi hari raya.
Kosnya agak tinggi kerana produk home made tidak sama dengan kilang...so, rasanya pun jauh berbeza. CUBALAH...


HARGA TERBAIK yang saya tawarkan :
Pek mini        :  RM3.50
Pek standard : RM10.00 (250gm)
Pek jumbo    : RM 20.00 (500gm)

Buat masa ini saya akan ambil tempahan daripada mereka di area Klang, Shah Alam atau yang boleh datang ambil sendiri.


Hubungi saya jika berminat: 012-6746694


-Dini's Mum

Sunday

KARNIVAL ULANG TAHUN IKIM KE-9 DI SHAH ALAM

11 Julai 2010....hujung minggu kali  ini kami memilih untuk ke Pasar Tani Mega di Seksyen 13 (Stadium Shah Alam). Pasar Tani ni memang besar... beratus-ratus gerai... walaupun kadang-kala rasa jemu mencari parking tetapi yang bestnya macam-macam barang  baru dan pelik yang boleh kita jumpa. Daripada peniaga besar mahu pun peniaga sambilan / kecil-kecilan.Paling penting harga barang-barang kat sini murah dan banyak pilihan. Tiga empat jam kat sini pun rasa tak jemu. Boleh dikatakan pasar tani  ni produk pelancongan tempatan bagi negeri Selangor... Sesiapa yang ada kesempatan ke Selangor... carilah masa untuk ke Pasar Tani Mega ni... Ahad pagi setiap minggu.

Lepas tu... kami ke Karnival Ikim yang diadakan di perkarangan Stadium Melawati. Karnival ni diadakan selama 3 hari 9-11 Julai. Kemuncaknya Persembahan Nasyid Mahabbah Gaza pada 10 Julai(malam).

Apa yang menarik di sana?

Kiosk IKIM fm- ada beberapa orang DJ IKIM kat situ...Ust.Hj Zamri Zainal Abidin (berbaju korporat biru), Fairuz Hj Nordin (berbaju biru..nampak belakang je) dan Siti Rohani Surani (bertudung Hitam).  Yang lain-lain tu peminat IKIM..sedang mengisi borang kelab ukhwah IKIM fm.


                                                             Ustaz Zamri dan Siti Rohani



Persembahan Nasyid....





Yang lain-lain tu.... kiosk Rabbani Production... produk Muslim...pakaian dan lain-lain..

Masalah saya selesai..

Assalamualaikum semua...

11 JULAI 2010.....Entri saya kali ini khas kepada penggemar tudung awning terutama yang menghadapi masalah menyimpan tudung-tudung anda. Pada mulanya saya juga begitu... menjadi masalah apabila tidak  mempunyai organizer khas untuk menyimpannya... sedangkan semakin hari koleksi tudung semakin bertambah.


Masalah ini selesai apabila saya bertemu dengan hanger khas untuk menyimpan tudung awning ini. Apabila menggunakan hanger ini...bahagian  awning tudung tidak akan rosak..malah tidak dapat menyimpannya dengan lebih kemas. Hanger yang mempunyai  mempunyai 28 ruang untuk menyangkut tudung ini dibuat daripada besi untuk memastikannya tetap kukuh untuk menggantung banyak tudung.

Memandangkan hanger tudung ini telah membantu menyelesaikan masalah saya...saya juga ingin membantu rakan-rakan di luar  sana yang  ingin memiliki hanger ini. So, boleh tempah daripada saya dengan harga RM35.00 termasuk kos penghantaran.
Jika 3 unit RM100.

Untuk permulaan ini , hubungi saya : 012-6746694 atau idayurafida@yahoo.com



                                                
                                                  HANGER TUDUNG AWNING RM 35


INILAH HASILNYA....

                                               TERSUSUN DAN MUDAH DICARI......



BOLEH DILIPAT JIKA  INGIN DIBAWA KE MANA-MANA....

Thursday

PESTA BUKU SELANGOR 2010..PKNS SHAH ALAM

9 Julai 2010.....Pesta Buku Selangor 2010 telah berlangsung pada 26 Jun hingga 5 Julai 2010 di PKNS Shah Alam ...biar pun tidak sebesar dan sehebat Pesta Buku Antarabangsa, tetapi cukup selesa...di situlah kami sekeluarga menghabiskan hujung minggu.Menarik.... dan cukup untuk memenuhi permintaan anak-anak saja.... pilihan mereka berbeza tetapi lulus tahap piawai kualiti saya....NAK TAHU PILIHAN MEREKA???

                                                     SIRI NOVEL SEJARAH ISLAM.

                                           
Novel ini pilihan putera sulung saya...AHMAD ZARIF, 11 tahun...saya tidak menyangka dalam usia  begini dia minat dengan  novel yang bagi saya agak heavy....namun apabila ditanya....rupanya minatnya timbul apabila kawan-kawannya juga mempunyai  koleksi novel ini. Alhamdulillah.... tarbiyah SRI Hira' yang diterima...mereka ini bijak membuat pilihan . Janji saya padanya.... akan melengkapkan 21 novel
dalam siri ini.... mungkin sebulan 2 buah novel.


SIRI SELAMAT  DATANG KE DUNIA SAYA.



Ini pula 2 buah buku pilihan puteri kedua saya...NURSYAZANI IRDINA, 8 tahun.
Bahasanya mudah...ceritanya ringkas tetapi menarik. Sesuailah dengan usianya.
Saya juga ada membelikan satu set NOVEL PENYIASATAN...OFFER 8 buah  buku RM 15 sahaja.
Tak berhenti dibacanya...lepas sebuah..sebuah.



BUKU MARI MEWARNA DAN STICKER UPIN & IPIN



Ini untuk AHMAD ARFAN, 4 tahun & NURDINI AFRINA, 2 1/2 tahun. 
Mereka ni macam kembar...beli buku mesti sama.. kalau tak sama.. berebut nanti...peminat Upin & Ipin. Bahan lain.. saya ada membelikan poster nombor dan huruf jawi untuk ditampalkan pada dinding... macam kat tadika tu....  


Untuk rujukan...saya memilih  ENSIKLOPEDIA SAINS DAN AL-QURAN
                                                                UNTUK KANAK-KANAK


1 set mempunyai 5 buah buku.


Ensiklopedia ini bagi saya istimewa kerana:
1. Dalam bahasa Melayu
2. Persembahan menarik dan sesuai untuk kanak -kanak.
3. Meliputi semua disiplin ilmu sains.
4. Selaras dengan sukatan subjek sains sekolah rendah.
5. Menghubungkan ilmu sains dengan al-Quran

SATU PELABURAN UNTUK ANAK-ANAK


UNTUK BACAAN SAYA......

Lembutkanlah Hatimu.... karya Ust. Amaluddin Mohd.Napiah...satu tarbiyah jiwa yang menyentuh perkara yang dekat dengan kehidupan seharian kita....mengajak kita berfikir dan berubah demi mencari keredhaan Ilahi.

"Mama, saya lapar..." karya Wardina Safiyyah.... bahan bacaan untuk meningkatkan ilmu keibubapaan....menyentuh aspek kesihatan anak khususnya dalam pemakanan. Padat dengan info menarik dan bermanfaat berdasarkan pengalaman dan pendapat mereka yang arif dalam bidang tertentu...tulisan, warna dan gambar yang menyebabkan tidak jemu menatapnya.

Sekian dulu entri ini.... sekadar perkongsian untuk memberi idea kepada mereka yang mungkin tercari-cari bahan bacaan yang seumpamanya.........Dini's mum